Ανακαίνιση μπάνιου στο μικρό ή μεγάλο μπάνιο του σπιτιού σας αποτελεσματικά

Ένα μικρό μπάνιο συνήθως είναι 2.5-3τμ ή και λιγότερο. Τα πλάτη και τα μήκη συχνά διαφέρουν από σπίτι σε σπίτι.

Ας δούμε όμως παρακάτω τους 2 συχνότερους τύπους μπάνιων.

Μπάνιο επισκεπτών : Μερικώς εξοπλισμένο μπάνιο με νιπτήρα, τουαλέτα και σε κάποιες περιπτώσεις ντους. Αυτό είναι ένα μπάνιο που συνήθως δεν χρησιμοποιείτε για τις καθημερινές σας ανάγκες. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένο σε κάποιο σημείο κοντά στο σαλόνι ή την είσοδο του σπιτιού.

Master Bathroom : Πλήρως εξοπλισμένο με νιπτήρα, τουαλέτα, ντους ή συνδυασμό ντους-μπανιέρας. Ένα ολοκληρωμένο μπάνιο που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Συχνά, αυτό είναι το μόνο μπάνιο στο σπίτι και όλοι το χρησιμοποιούν. Δέχεται βαριά χρήση και έτσι μπορεί να χρειαστεί περισσότερες εργασίες ανακαίνισης.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι τα μικρά μπάνια έχουν μικρότερο κόστος - λιγότερα υλικά - μικρότερο χώρο στην ανακαίνιση από τα μεγάλα μπάνια. Η μόνη διαφορά είναι ότι μπορεί να είστε πιο πρόθυμοι να δεχτείτε χαμηλότερου βαθμού, λιγότερο δαπανηρά υλικά σε ένα μικρό, δεύτερο μπάνιο από ό, τι θα κάνατε στο καθημερινό βασικό μπάνιο σας.

Τα περισσότερα έξοδα, και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις, αφορούν στην αντικατάσταση των υδραυλικών, των υλικών επένδυσης και των ειδών υγιεινής.