Ανακαίνιση σπιτιού και αλλαγή διαρρύθμισης

Ανακαίνιση σπιτιού και αλλαγή διαρρύθμισης

Η ολική ανακαίνιση σπιτιού που περιλαμβάνει γκρεμίσματα εσωτερικών τοίχων, μας δίνει την δυνατότητα για αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης και την δημιουργία ενιαίων και άνετων χώρων.

Στις περισσότερες ανακαινίσεις σπιτιού, η πιο αναγκαία αλλαγή είναι η συνένωση του χώρου της κουζίνας με το σαλόνι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κατασκευή Open Plan επίπλων κουζίνας, με πάσο-νησίδα, που έχει χρήση ως τραπέζι φαγητού αλλά και ως αποθηκευτικός χώρος.

Μια εξίσου σημαντική αλλαγή στη διαρρύθμιση του σπιτιού αποτελεί και η εξ’ολοκλήρου μεταφορά του χώρου της κουζίνας στο σαλόνι. Με αυτό τον τρόπο η κουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα επιπλέον χρήσιμο υπνοδωμάτιο.

Το πλεονέκτημα, στις παραπάνω λύσεις ιδανικής χωροθέτησης, είναι ο σύγχρονος σχεδιασμός της νέας διαρρύθμισης του σπιτιού με εφαλτήριο το φυσικό φως.

 

Ανακαίνιση σπιτιού με αλλαγή διαρρύθμισης και όφελος τον καλύτερο προσανατολισμό

  • Ο νότος προσφέρει πλούσιο φυσικό φωτισμό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και πρέπει να περιλαμβάνει  χώρους όπως το καθιστικό-σαλόνι ή την τραπεζαρία.
  • Η ανατολή προσφέρει άμεσο πρωινό φωτισμό που έχουν ανάγκη τα υπνοδωμάτια.
  • Οι χώροι που δεν χρειάζονται μεγάλα ανοίγματα-παράθυρα όπως το μπάνιο, το WC ή μια μικρή εσωτερική αποθήκη, μπορούν να συγκεντρωθούν στο βορρά.