Μωσαϊκό Δάπεδο: Επανέρχεται δυναμικά στον χώρο του design με νέες τάσεις!

Μωσαϊκό Δάπεδο: Επανέρχεται δυναμικά στον χώρο του design με νέες τάσεις! 

 

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, της δεκαετίας 60s, 70s και 80s, που είχε Μωσαϊκό πάτωμα! Ναι καλά θυμόσαστε! Εκείνο το πατημένο τσιμέντο με κομμάτια πετρωμάτων!

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τεχνοτροπία επένδυσης των δαπέδων και όχι μόνο, που θα μπορούσε να καταταχθεί ως κομμάτι του γνωστού σε όλους βιομηχανικού στυλ, που έχει προτιμηθεί στην ανακαίνιση σπιτιού τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, λοιπόν, το Μωσαϊκό με τα πολύχρωμα και ιδιαίτερα μοτίβα του, επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του interior design μετά από 30 ολόκληρο χρόνια, για να τραβήξει τα βλέμματα και να εντυπωσιάσει στο έπακρον!

Οι πρώτες ύλες για την κατασκευή μωσαϊκών δαπέδων είναι το τσιμεντοκονίαμα από λευκό τσιμέντο και μίγμα ψηφίδων, δηλαδή μικρά κομμάτια μαρμάρου που μπορεί να προέρχονται από υπολείμματα της επεξεργασίας του μαρμάρου. Το πάχος του μωσαϊκού δαπέδου κυμαίνεται από 2.5 έως και 3.5 εκατοστά και τοποθετείται από επαγγελματίες τεχνίτες, ακολουθώντας μία διαδικασία στερεοποίησης και λείανσης της τελικής επιφάνειας του δαπέδου.

 

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του μωσαϊκού πατώματος:

Τα πλεονεκτήματα του μωσαϊκού δαπέδου είναι αρκετά γι’ αυτό και επιλέγεται κατά την ανακαίνιση σπιτιού σε διάφορους χώρους όπως το μπάνιο, η κουζίνα, σε διαδρόμους, σε αίθουσες αναμονής κτλ.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του μωσαϊκού δαπέδου είναι η αντοχή του στην υγρασία, είναι αδιαπέραστο από το νερό και για αυτό έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα κατά την ανακαίνιση μπάνιου και WC. Σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι έχει μεγάλη αντοχή στη φθορά του χρόνου, ενώ μετά από καιρό με ένα απλό τρίψιμο ή γυάλισμα ανανεώνεται ολοκληρωτικά η όψη του. Ακόμη, δεν διαθέτει αρμούς, κάνοντας το αποτέλεσμα να είναι ενιαίο και ο καθαρισμός του εξαιρετικά εύκολος.

Η πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων θα σας ενθουσιάσει και η επιλογή σας αυτή θα δώσει μία άλλη αξία στο ακίνητο ή τον επαγγελματικό σας χώρο, αφού ταιριάζει τόσο σε μοντέρνους όσο και σε κλασικούς χώρους. Μία ρετρό πινελιά που θα απογειώσει την αισθητική του χώρου σας!

 

Για περισσότερες ιδέες σε σχέση με την ανακαίνιση σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, τα δομικά υλικά και το design περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.